Seğmen Gıda Halka Arzında Büyük Hayal Kırıklığı! Seğmen Gıda Halka Arzında Büyük Hayal Kırıklığı!

Koç Metalurji A.Ş. (KOCMT) hisselerindeki düşüş, şirket yetkililerinin yüklü alımlarıyla son buldu. Halka arz sonrası üç gün boyunca tavan seyrini sürdürebilen hisseler, bu alımların ardından yükselişe geçti. Şirket yetkilileri, düşen hisseleri toplama kararı aldı ve bu hamle yatırımcılar arasında olumlu karşılandı.

Yönetim Kurulu Başkanı ve Başkan Vekili Alım Yaptı

Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yapılan açıklamada, Koç Metalurji Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Nedim Koç'un 22,08 TL fiyattan 5 milyon TL nominal değerli hisse alış işlemi gerçekleştirdiği belirtildi. Mahmut Nedim Koç, bu işlemle birlikte şirket sermayesindeki payının %1,10 sınırına ulaştığını açıkladı.

Aynı zamanda, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adil Koç'un da 22,08 TL fiyattan 7 milyon 500 bin TL nominal değerli hisse alış işlemi gerçekleştirdiği duyuruldu. Adil Koç'un bu alım sonrası şirketteki payı %74,18'e ulaştı.

Hisselerdeki Yükseliş

Yapılan alımların ardından, Koç Metalurji hisseleri (KOCMT) yükselişe geçti. Dün kapanışı 22,54 TL'den yapan hisseler, saat 10.10 itibarıyla 24,46 TL'ye kadar yükseldi. Günlük bazda %3,96'lık bir artış gösteren hisseler, yazım sırasında 23,58 TL'den işlem görüyor.

Piyasa Tepkisi ve Analist Görüşleri

Analistler, şirket yetkililerinin yaptığı bu yüklü alımların, hisselere olan güveni artırdığını ve piyasada olumlu bir etki yarattığını belirtiyor. Yatırımcılar arasında da bu alımların, şirketin geleceğine olan inancı pekiştirdiği düşünülüyor.