Pera Yatırım Holding %600 Bedelsiz Sermaye Artışı İçin Başvurdu Pera Yatırım Holding %600 Bedelsiz Sermaye Artışı İçin Başvurdu

Yaptığı yeni yatırım ve anlaşmalarla gündemde kalmaya devam eden Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım A.Ş. (AGROT), kısa sürede 30 kat kar getiren yatırımını duyurdu. 14 Mayıs 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan bildirimde, Hisse Devir Sözleşmesi'nin imzalandığı açıklandı.

Hisse Devir Detayları

Agrotech, 18 Aralık 2023 tarihinde kamuoyuna duyurduğu %90 hissesini 41 milyon TL bedelle satın aldığı Ayazağa Depoculuk ve Lojistik A.Ş.’nin %25 oranındaki hissesini 325 milyon TL (10 milyon USD) bedelle Maş Kimya Plastik Nak. San. ve Tic. Ltd. Şti.’ne sattı. Bu satış, hisse devir sözleşmesi imzalanarak nakden ve defaten gerçekleşti.

Yatırımın Gelişimi ve Kâr Oranı

Agrotech, 5 ay önce satın aldığı Ayazağa Depoculuk ve Lojistik A.Ş.’yi teknolojik ve altyapısal iyileştirmelerle güçlendirerek, katma değerli servisler ve 70 milyon TL değerinde araç parkı ile günlük 1.200 adet palet hacmi ekledi. Bu yatırımla, kısmi hisse satışından yaklaşık 30 kat kar elde etti. Bu kâr, ilk bilançolara yansıyacak.

Gelecek Planları ve Hedefler

Hisse devir işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte Agrotech’in Ayazağa Depoculuk ve Lojistik A.Ş.’deki hisse oranı %67,5 olacak. Şirket, bağlı ortaklığının faaliyetlerini güçlendirmeye ve karlılığını artırmaya devam edecek. 2024 yılı ciro hedefleri ise %60 oranında artırıldı.

Ayrıca, Ayazağa Depoculuk ve Lojistik A.Ş.’nin Fastlog Lojistik firması ile imzalanan işletme sözleşmesi yürürlükte kalacak.

Agrotech’in KAP’a yaptığı resmi açıklama şu şekilde:

"18 Aralık 2023 tarihinde kamuoyuna yaptığımız açıklamada belirttiğimiz üzere, %90 hissesini 41.000.000 TL bedelle satın aldığımız, akabinde teknolojik ve altyapısal iyileştirmelerle faaliyetlerini güçlendirdiğimiz bağlı ortaklığımız Ayazağa Depoculuk ve Lojistik A.Ş.’nin %25 oranındaki hissesinin 325.000.000 TL bedelle Maş Kimya Plastik Nak. San. ve Tic. Ltd. Şti.’ne satışı konusunda taraflar arasında anlaşma sağlanmış ve ödemesi nakden ve defaten olmak üzere Hisse Devir Sözleşmesi imzalanmıştır. Şirketimiz, 5 ay önce %90 hissesini satın alarak katma değerli servisler ile birlikte 70.000.000 TL değerinde araç parkı ve günlük 1.200 adet palet hacmi ekleyerek geliştirdiği bu yatırımın kısmi hissesinin satışı sonucunda yaklaşık 30 kat kâr elde etmiş olup, söz konusu kâr ilk bilançolarımıza yansıyacaktır."