Akbank Genel Müdürü Kaan Gür, bankanın 2024 yılının ilk çeyreğine ait finansal sonuçlarını değerlendirdi. Gür'ün paylaştığı bilgilere göre, Akbank bu dönemde Türk ekonomisine 1 trilyon 323 milyar TL tutarında kredi desteği sağladı. Bu kredilerin 1 trilyon 57 milyar TL'si nakdi kredilerden oluşuyor.

Papilon Savunma, Temettü Dağıtımına Hazırlanıyor! Papilon Savunma, Temettü Dağıtımına Hazırlanıyor!

Bankacılık Sektörü ve Akbank'ın Güçlü Yapısı

Gür, geçen yılın ikinci yarısında başlayan ve bu yılın ilk çeyreğinde de devam eden parasal sıkılaştırma sürecine rağmen Türk bankacılık sektörünün güçlü yapısını koruduğunu belirtti. Ayrıca, iyileşen ülke risk primi sayesinde bankacılık sektörünün dış kaynaklara erişiminin kolaylaştığını ifade etti. Gür, Akbank'ın da bu dönemde yurt dışı yerleşik nitelikli yatırımcılar tarafından tamamı satın alınan Basel III uyumlu ilave ana sermaye tahvil ihracını rekor talep ile gerçekleştirdiğini vurguladı.

Akbank'ın Finansal Göstergeleri

Akbank'ın toplam mevduatı 1 trilyon 374 milyar TL'ye ulaşırken, aktifleri 2 trilyon 72 milyar TL seviyesine yükseldi. Bankanın konsolide sermaye yeterlilik oranı %19,2 olarak gerçekleşti, bu oran bankanın reel sektörün büyümesine ve gelişmesine olan desteğini gösteriyor. Akbank, yılın ilk çeyreğinde 3 milyar 314 milyon TL vergi karşılığı ayırarak 13 milyar 185 milyon TL konsolide net kar elde etti. Gür, bu başarılı performansta emeği geçen çalışma arkadaşlarına ve bankaya güven duyan müşterilere ve diğer paydaşlara teşekkürlerini iletti.