Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı statüsünde faaliyet gösteren Adra Holding A.Ş., halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu’na başvurdu. Toplam 1.153.763.440 adet hisse satışa sunulacak. Bu hisselerin 807,63 milyonu sermaye artırımı yoluyla, kalanı ise ortaklar Cem ve Cengiz Okullu tarafından satılacak.
Talep toplama borsa dışında yapılacak
Şirketin halka arzında sabit fiyatla borsa dışında talep toplama yöntemi tercih edilecek. Dağıtım bireysele eşit olacak. Tahsisat oranları henüz açıklanmazken, ek satış yapılmayacak ve fiyat istikrarı planlanmıyor.
Yıldız Pazar’da işlem görecek
Halka arz sürecinde Yatırım Finansman liderliğinde konsorsiyum kurulacak. Halka arzın tamamlanmasıyla birlikte Adra Holding hisseleri Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da işlem görmeye başlayacak.
Adra Holding’in faaliyet alanı
Adra GYO, gayrimenkuller, gayrimenkul projeleri, gayrimenkule dayalı haklar ve sermaye piyasası araçları üzerinde faaliyet gösteriyor. Ayrıca Sermaye Piyasası Kurulu’nun izin verdiği diğer alanlarda da yatırım yapabiliyor.