Margün Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. (MAGEN), büyüme stratejilerini ilerletmek amacıyla Yunanistan'da yeni bir şirket kurma kararını Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) duyurdu. Bu adım, şirketin Avrupa ve diğer global pazarlarda genişleme planlarının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Yunanistan'da Şirket Kurma Kararı

27 Nisan 2024 tarihinde KAP'a yapılan açıklamada, Margün Enerji'nin yönetim kurulu toplantısında alınan Yunanistan'da şirket kurma kararı kamuoyu ile paylaşıldı. Ayrıca, şirketin sürdürülebilirlik ilkelerine ve ESG kriterlerine bağlı kalarak hareket etme kararlılığı vurgulandı. Margün Enerji'nin bu adımları, inovasyona odaklı stratejileri ve iklim teknolojileri alanında gerçekleştirmeyi planladığı greenfield ve brownfield projeler, satın alma ve birleşmeler (M&A), stratejik ve finansal ortaklıklar ile destekleniyor.

Hollanda'da Kurulan Bağlı Ortaklık

Margün Enerji'nin Hollanda'da kurduğu bağlı ortaklık Margun Climatech B.V., 1 milyon euro başlangıç sermayesi ile 26 Nisan 2024'te faaliyete geçti. Margun Climatech B.V.'nin 30 Nisan 2024 tarihli yönetim kurulu toplantısında, Yunanistan'da iklim teknolojileri alanında yatırımlar yapmak üzere şirket kurma kararı alındı ve gerekli işlemlerin başlatılması onaylandı.

Papilon Savunma, Temettü Dağıtımına Hazırlanıyor! Papilon Savunma, Temettü Dağıtımına Hazırlanıyor!

Borsada Gözle Görülür Başarı

MAGEN koduyla Borsa İstanbul'da işlem gören Margün Enerji hisseleri, yatırımcılarına yıllık bazda %93,94 oranında prim sağladı. Aylık bazda %64,04, haftalık bazda ise %16,17 oranında değer kazanan şirket hisseleri, gün içinde 23,92-25,92 lira aralığında işlem gördü ve TSİ 14.29 itibarıyla %2,27 artışla 25,26 liraya ulaştı.