Ereğli Demir ve Çelik'ten Eurobond Başarısı Ereğli Demir ve Çelik'ten Eurobond Başarısı

Şişecam, hisseleriyle ilgili bazı işlemlerin incelenmesi amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurduğunu duyurdu. Şirket, yatırımcı şikayetleri üzerine harekete geçtiğini açıkladı.

SPK'ya Başvuru Detayları

Şişecam Yönetim Kurulu, 31 Mayıs 2024 tarihinde, Borsa İstanbul'da halka açık hisselerde görülen işlemler ve yatırımcıların şikayetleri üzerine inceleme başlatma kararı aldı. Şirket, yatırımcılarını zarara uğratan ve sermaye piyasası araçlarının fiyatlarında yanıltıcı izlenim oluşturan işlemler hakkında yasal süreç başlatmak için SPK'ya başvuruda bulundu.

Yatırımcıların Korunması İçin Adım Atıldı

Şişecam, SPK'ya ilgili başvuruyu 10 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirdi. Şirket, Sermaye Piyasası Kanunu hükümleri çerçevesinde hukuki sürecin başlatıldığını ve gerekli tahkikatın yapılmasını talep etti.

Şirketin KAP'a yaptığı bildirimde şu ifadeler yer aldı: "Şirketimiz, halka açık paylarımızda görülen işlemler ve yatırımcılarımızın şikayetleri nedeniyle, sermaye piyasası araçlarının fiyatlarına ve arz-talep dengesine ilişkin yanlış veya yanıltıcı izlenim uyandıran işlemler hakkında SPK'ya başvuruda bulunmuştur. Bu karar doğrultusunda ilgili başvuru 10/06/2024 tarihinde gerçekleştirilmiştir."