Soybaş Demir Çelik San. ve Tic. A.Ş., Türk demir-çelik sektörünün köklü firmalarından biri olarak, halka arz sürecine hazırlık yapıyor. Ziraat Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş. liderliğinde gerçekleştirilecek olan halka arz, sermaye artırımı ve mevcut ortakların pay satışını içerecek.

Halka Arz Detayları

Sermaye artırımı yoluyla 50 milyon lot ve ortak satışları çerçevesinde Osman Soybaş, Ahmet Soybaş ve Esra Soybaş tarafından sırasıyla 5 milyon, 5 milyon ve 2.5 milyon lot olmak üzere toplamda 12.5 milyon lot hisse satışı planlanıyor. Halka arzdan elde edilecek fon, %55-60 oranında yatırım finansmanı ve makine ile ekipman alımlarına, %15-20 oranında Güneş Enerjisi Santrali (GES) yatırımlarına ve %25-30 oranında işletme sermayesine yönlendirilecek.

Şirket Hakkında

1961 yılından beri faaliyet gösteren Soybaş Demir Çelik, Kocaeli merkezli olup, yassı, uzun ve boru profil çelik ürünlerinin iç ve dış ticaretini yapmaktadır. Ayrıca, şirket bünyesinde 1-25x2000mm boy kesme ve 1-6x1650mm dilme hatlarına sahip bir Çelik Servis Merkezi bulunmaktadır. Soybaş, siyah, DKP ve galvanizli sacdan 0,8-3mm et kalınlığında boru ve 15x15mm-60x60mm kare ile 10x20-40x80mm dikdörtgen kutu profil üretimi gerçekleştirmektedir.

Finansal Önlemler ve Taahhütler

Halka arz sonrası şirketin kamuya açıklık oranı %32,89 olarak belirlenmiş olup, ihraççı ve ortaklar tarafından bir yıl süreyle satmama taahhüdü verilmiş durumda. Ayrıca, halka arzın fiyat istikrarını sağlamak amacıyla 15 günlük bir fiyat istikrar süreci öngörülmekte.

Yeşil Global Enerji'nin Halka Arz Süreci Tamamlanıyor Yeşil Global Enerji'nin Halka Arz Süreci Tamamlanıyor

Soybaş Demir Çelik'in bu stratejik adımı, şirketin büyüme planlarına önemli bir katkı sağlayarak hem iç pazarda hem de global arenada rekabet gücünü artırmayı hedefliyor.