Koç Holding (#KCHOL), Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, Yapı ve Kredi Bankası AŞ'de (#YKBNK) sahip olduğu payların satışına yönelik ön görüşmelerin sürdüğünü belirtti. Basında çıkan haberlerde, satış görüşmelerinin son aşamaya geldiği ifade edilse de, Koç Holding, kamuya duyuru yapılmasını gerektirecek önemli bir gelişmenin olmadığını açıkladı.

Koç Holding'in Açıklaması

Koç Holding'ten yapılan açıklamada, "Bilindiği üzere holding şirketi olarak portföyümüz ile ilgili gündeme gelebilecek alternatiflerin değerlendirilmesine yönelik olarak, ilgili taraflarla görüşmeler yapılabilmektedir. Medyaya yansıyan konuyla ilgili olarak da benzer nitelikte ön görüşmeler devam etmekle birlikte, Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 Özel Durumlar Tebliğ kapsamında kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek nitelikte bir gelişme bulunmamaktadır. İşbu açıklama yatırımcılarımızdan gelen sorular üzerine yapılmıştır." denildi.

Borsada Yapı Kredi Hareketliliği

Foneva Portföy Yönetimi Çan2 Termik Paylarını Aldı Foneva Portföy Yönetimi Çan2 Termik Paylarını Aldı

Yapı Kredi ile ilgili 'satılacak' haberleri, BIST 100 endeksine yeni bir rekor getirdi. BIST 100, 11 bin seviyesini test ederken bankacılık endeksinde de %6'ya varan prim yaşandı. Koç Holding hisseleri %7'ye yakın artış kaydederken, Yapı Kredi hisseleri de tavan oldu.

Yatırımcıların Dikkati Yapı Kredi ve Koç Holding'de

Yapı Kredi'nin satışıyla ilgili çıkan haberler, yatırımcıların dikkatini bu iki hisseye yöneltti. Yapı Kredi ve Koç Holding hisselerindeki hareketlilik, piyasalarda büyük ilgi uyandırdı.