Yünsa Yünlü Sanayi ve Ticaret A.Ş. (#YUNSA), yüzde 700 bedelsiz sermaye artırımı kararı aldığını duyurdu. Bugün (22 Mayıs) Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, yönetim kurulunun bu kararı detaylandırıldı.

Kararın Detayları

Yünsa’nın yönetim kurulu, 02 Mayıs 2024 tarihinde başlatılan iç kaynaklardan sermaye artırımı süreci kapsamında önemli adımlar attı. Toplam 420.000.000 TL tutarındaki iç kaynaklar, 03 Mayıs 2024 tarihinde ilgili hesaplardan Şirket sermaye hesabına aktarıldı. Bu işlemler, 21 Mayıs 2023 tarihli Yeminli Mali Müşavir Tasdik Raporu ile tespit edilerek tamamlandı.

Pardus Portföy'den BAYRK Hisselerinde Büyük Alım Pardus Portföy'den BAYRK Hisselerinde Büyük Alım

Sermaye Artırımı Süreci

Artırılan 420.000.000 TL’lik sermayeyi temsilen paylara ilişkin ihraç belgesinin onaylanması ve esas sözleşmenin sermayeye ilişkin 6. maddesinin yeni şekline uygun görüş verilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurulmasına karar verildi. SPK onayı sonrası payların dağıtımı için gerekli işlemler, Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) nezdinde yapılacak başvurular dahil olmak üzere, Mali İşler Direktörü Semih Utku ve Finansman ve Yatırımcı İlişkileri Müdürü Murat Doğan tarafından yürütülecek.