Borsa İstanbul, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) tarafından Türkiye için yapılan güncellemeye pozitif bir tepki vermedi. Kuruluş, Türkiye’nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltti ve kredi notunu "pozitif" olarak sabit tuttu.

BofA, Türk Bankaları İçin Hedef Fiyatlarını Yükseltti BofA, Türk Bankaları İçin Hedef Fiyatlarını Yükseltti

Yatırımcıların Borsa İstanbul'a Yönelik Beklentileri

Milyonlarca borsa yatırımcısı, Borsa İstanbul'un gelecek dönemlerde nasıl hareket edeceğini ve endeksin hedeflenen seviyelere ulaşıp ulaşmayacağını merak ediyor.

A1 Capital'den Üzeyir Doğan'ın Analizi

A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Üzeyir Doğan, Borsa İstanbul'da kritik seviyeleri ve öne çıkabilecek sektörleri yatırımcılarla paylaştı. Doğan, Mayıs ayında Borsa İstanbul’da geride kalmış ve defansif hisselerin ön plana çıkabileceğini belirtti. Bu kapsamda perakende, teknoloji ve elektrik sektöründen hisselerde toparlanma görülebileceğini söyledi.

Kritik Seviyeler ve Stratejiler

Doğan, Borsa İstanbul’da stres yapacak veya ciddi bir realizasyonun başladığına dair işaret olmadığını belirtti. BIST 100 endeksinde kısa vadede 10.130 puan'ın destek olarak takip edildiğini söyledi. 10.130 puanın altında bir kapanış görülmediği sürece mevcut stratejilerin devam edebileceğini ifade etti.

Hisse ve Sektör Bazlı Hareketler

Doğan, Mayıs ayında endekste oluşacak sert bir trendden ziyade hisse ve sektör bazlı hareketlerin görüleceğini vurguladı. Moody's'ten gelebilecek bir not artırımı kararı veya Türkiye'nin gri listeden çıkma ihtimali, piyasa tarafında olumlu fiyatlanabilecek başlıklar olarak dikkat çekiyor.