Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye’nin savunma teknolojileri alanında öne çıkan şirketlerinden Altınay Savunma Teknolojileri A.Ş.’nin halka arz başvurusuna onay verdi. Şirket, Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş. aracılığı ile sermaye piyasalarında yerini almayı planlıyor.

Altınay Savunma'nın Halka Arzı Başladı! Altınay Savunma'nın Halka Arzı Başladı!

Halka Arz Detayları:

Altınay Savunma Teknolojileri A.Ş., toplamda 58.823.530 Lot payın halka arz edileceğini duyurdu. Bu miktarın 35.294.118 Lot’u şirketin sermaye artırımından, geri kalan 23.529.412 Lot ise mevcut ortakların, Hakan Altınay ve Letven Capital Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş. adına Milres Girişim Sermayesi Yatırım Fonu tarafından satışı şeklinde gerçekleşecek.

Fonların Kullanım Alanları:

Şirket, elde edilecek gelirin %50’sini yeni tesis ve üretim teknolojilerine, %15’ini test ve doğrulama teknolojileri ile AR-GE çalışmalarına yönlendirecek. Ayrıca, %5’lik bir payı global satış ve pazarlama ağının geliştirilmesine, %15’lik kısmı işletme sermayesine ve %5’lik dilimi de finansal borç ödemelerine ayıracak. Kalan %10 ise şirket satın almaları ve/veya iş ortaklıkları için kullanılacak.

Şirketin Kurumsal Profili:

2014 yılında kurulan Altınay Savunma Teknolojileri, İstanbul Kurtköy’deki Teknopark İstanbul kampüsünde merkez ofisine sahiptir. Şirket, hareket kontrol sistemleri, insansız sistemler, görünmezlik sistemleri, silah sistemleri, mühimmat imha ve üretim sistemleri gibi alanlarda ürün ve çözümler sunmakta, 120’den fazla çalışanıyla Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere çeşitli ulusal ve uluslararası paydaşlara hizmet vermektedir.

Altınay Savunma, kalite ve güvenlik standartları açısından AS9100D, ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 belgelerine ve Milli ile NATO Gizli Tesis Güvenlik Belgelerine sahiptir. Şirket, aynı zamanda DASAL Havacılık Teknolojileri A.Ş. ve TAAC Havacılık Teknolojileri gibi iştiraklere de sahiptir.

Halka arzın piyasa dinamiklerine getireceği yeni perspektifler ve şirketin büyüme planları, yatırımcılar tarafından yakından takip edilecek.