Altınkılıç Gıda ve Süt Sanayi Ticaret AŞ'nin halka arzında sabit fiyatla talep toplama süreci başladı. Deniz Yatırım liderliğinde gerçekleştirilen talep toplama işlemi, bugün ve yarın "ALKLC" koduyla yapılacak. Halka arz fiyatı pay başına 22,98 lira olarak belirlenirken, toplam 33 milyon 885 bin lira nominal değerli pay sermaye artırımı yoluyla halka arz edilecek. Halka arzın büyüklüğünün 778,7 milyon lira olması bekleniyor ve halka açıklık oranının yüzde 30,25 olacağı öngörülüyor.

Altınkılıç Gıda'nın tarihçesi ve hedefleri

Altınkılıç Gıda Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kemal Altınkılıç, şirketin 1990'larda Ezine'de beyaz peynir imalatına başladığını, daha sonra Balıkesir'in Gömeç ilçesinde bir tesis satın alarak eski kaşar üretimine geçtiklerini belirtti. Altınkılıç, "Şartlar ve koşullar ilerlerken insanların sağlıklı beslenme ve uzun yaşam arayışları da devam ediyordu. Biz de kendi ürün yelpazemize yeni ürün eklemek için AR-GE çalışmalarına başladık ve kefiri keşfettik. Bugün 50 bin noktada ürünlerimiz bulunuyor," dedi.

Altınkılıç'ın günlük ulaşım kapasitesi ve kurumsallaşma süreci

Kemal Altınkılıç, şirketlerinin günlük 50-60 bin noktaya ulaştığını ve yurt dışından da büyük talep gördüklerini ifade etti. "Babamız hala işin başında, 84 yaşında olmasına rağmen 3'üncü ve 4'üncü kuşak bu işi yapıyor. Kurumsal bir firma olarak 150, 200, 300 yıl yaşayabilecek altyapıyı hazırlamaya çalışıyoruz," diye ekledi.

Halka arzdan elde edilecek gelirin kullanımı

Halka Arzlar Azaldı, Küçük Yatırımcılar Borsadan Çıkıyor! Halka Arzlar Azaldı, Küçük Yatırımcılar Borsadan Çıkıyor!

Altınkılıç, halka arzdan elde edilen geliri şirketin büyümesi için kullanacaklarını belirterek, "Burhaniye'de 11 bin metrekare kapalı alana sahip bir tesis kuruyoruz. Gelirin bir kısmını yeni yatırımlara, süt alımına ve ürün üretimine harcayacağız. Ortak ettiğimiz yatırımcıların paralarını ürüne, fabrikaya ve yeni teknolojiye yatıracağız," dedi.

Büyük ihracat hedefleri

Altınkılıç, hedeflerinin Avrupa, Amerika ve Orta Doğu'ya büyük ihracatlar yapmak olduğunu vurguladı. "Türkiye'nin ihracata ve dövize ihtiyacı var. Biz de bu doğrultuda adımlarımızı sağlam atacağız," diyerek sözlerini tamamladı.