Suudi hükümeti, dünyanın en büyük petrol ihracatçısının yüzde 0,7'sine kadar hissesini satmayı planlıyor. Bankalar Perşembe gününe kadar emirleri aldı ve hisselerin önümüzdeki Pazar günü Riyad Suudi Borsası'nda işlem görmeye başlaması bekleniyor.

Suudi Arabistan, devlet petrol devi Aramco'nun hisselerini  27,25 Riyal (7,27 dolar) seviyesinde fiyatlamaya hazırlanıyor. Bu bilgi bugün (cuma) Reuters'e konuşan kaynaklar tarafından paylaşıldı. Aramco'nun hisse senetleri için gelen taleplerin kaydedildiği liste, fiyat aralığının en altından 4-5 kez doldu.

Project Bond: Daha Geniş Bir Yatırımcı Yelpazesi

"Project Bond" kod adı verilen bu arz, Aramco'nun 2019'daki rekor kıran halka arzının ardından daha geniş bir yatırımcı kitlesini çekmeyi hedefliyor. Ekonomik çeşitlendirme programının bir parçası olarak aylardır üzerinde çalışılan bu adım, Suudi pazarlarında uluslararası yatırımcı ilgisini test edecek.

Borsada Yiğit Akü İlk Günden Yükseldi Borsada Yiğit Akü İlk Günden Yükseldi

Uluslararası Yatırımcıların İlgi Testi

Anlaşma, yüksek değerleme, Suudi hükümetinin kontrolü ve hidrokarbonlardan enerji geçişine dair endişeler nedeniyle uluslararası yatırımcıların halka arza yönelik zayıf talebinin ardından gerçekleşiyor. Bu, Suudi pazarlarının uluslararası arenada nasıl bir performans sergileyeceğinin bir göstergesi olacak.