Kurban Bayramı tatili öncesinde Borsa İstanbul'da hisselerini nakde çevirmek isteyen yatırımcılar için önemli bir uyarı geldi. Bayram tatili nedeniyle işlem takas tarihleri değişeceği için, yatırımcıların işlemlerini ivedilikle tamamlamaları gerekiyor. Yarın yapılacak işlemler, perşembe günü yapılacak işlemlerin takas tarihi nedeniyle daha erken sonuçlanacak.

Takas Tarihlerinde Değişiklik

Borsa İstanbul Pay Piyasaları'nda işlemlerin takası "T+2" olarak gerçekleştiriliyor. Bu sistemde, işlemin gerçekleştiği günden iki işlem günü sonrasında tahsilat ve ödeme yapılıyor. Yani yarın gerçekleştirilen bir hisse senedi işleminin tahsilat ve ödemesi cuma günü yapılacak. Ancak, perşembe günü yapılan işlemler, Kurban Bayramı tatili nedeniyle 20 Haziran Perşembe gününe kalacak.

Perşembe ve Cuma Günleri İşlemlerinin Takası

Perşembe günü işlem yapan yatırımcıların tahsilat ve ödemeleri, 7 gün sonra yani 20 Haziran Perşembe günü gerçekleşecek. Bu nedenle, nakde geçmek isteyen yatırımcıların işlemlerini yarına kadar tamamlamaları önem taşıyor. Cuma günü yapılan işlemlerin nakit gerçekleşmesi için ise 21 Haziran Cuma gününe kadar beklenmesi gerekecek.

Enerjisa Hisseleri İçin Hedef Fiyat Artışı Enerjisa Hisseleri İçin Hedef Fiyat Artışı

Önemli Tarihler ve Detaylar

  • 14 Haziran Çarşamba: Yapılan işlemler, 16 Haziran Cuma günü tahsil edilecek.
  • 15 Haziran Perşembe: Yapılan işlemler, 20 Haziran Perşembe günü tahsil edilecek.
  • 16 Haziran Cuma: Yapılan işlemler, 21 Haziran Cuma günü tahsil edilecek.

Yatırımcıların bu değişiklikleri göz önünde bulundurarak planlarını yapmaları ve işlemlerini zamanında tamamlamaları kritik öneme sahip.