SPK'dan Özyaşar Tel'e halka arz onayı! SPK'dan Özyaşar Tel'e halka arz onayı!

2024, Borsa İstanbul'da halka arz alanında yoğun bir döneme ev sahipliği yapıyor. Yılın ilk çeyreğinde, Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri A.Ş. (PATEK), Bor Şeker (BORSK), Limak Çimento (LMKDC), Alves Kablo (ALVES) ve Oba Makarna (OBAMS) gibi şirketler, halka arzlarıyla piyasanın ilgisini çekti.

PATEK: Performansın Yeni Tanımı

PATEK, yılın en dikkat çeken halka arzlarından biri oldu. 15 gün süren tavan serisiyle piyasalarda adından söz ettiren şirket, 16. işlem gününde yaşadığı düşüşe rağmen, değerini kısa sürede yükseltti. İlk halka arzında 35 lira olan hisse fiyatı, zirvede 157 liraya ulaşarak yatırımcılarına yüzde 400'den fazla kazanç sağladı.

BORSK ve LMKDC: Stabil Performansın Adresleri

Bor Şeker (BORSK), 6 günlük tavan serisi sonrası gösterdiği yükselişle dikkat çekti. Başlangıçta düşüş gösterse de, hisseler kısa sürede toparlanarak yeniden değer kazandı. Limak Çimento (LMKDC) ise 9 günlük tavan serisi sonrası kısa bir düşüş yaşasa da, hisselerini yeniden yükselterek istikrarlı bir performans sergiledi.

Alves Kablo ve Oba Makarna: Farklı Yörüngeler

Alves Kablo, 29 Şubat’tan bu yana piyasada istikrarlı bir yükseliş sergileyerek dikkat çekiyor. İlk günlerde 19,45 lira olan hisse fiyatı, şu an 50,25 lira seviyesinde bulunuyor. Oba Makarna ise dalgalı bir performans sergiliyor. Yıl başından bu yana değişken bir grafik çizen hisse, şu anda %5 civarı bir artışla 49,8 lira seviyesinde işlem görüyor.

2024 Halka Arz Sezonunun Değerlendirmesi

2024 yılında Borsa İstanbul'da yaşanan halka arz heyecanı, yatırımcıların ve piyasanın canlanmasına önemli katkıda bulunuyor. Yılın ilk halka arzları, şirketlerin piyasa değerlerinde gözle görülür bir artışa yol açarken, yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Bu trend, Borsa İstanbul'da yeni yatırım fırsatları yaratıyor ve yatırımcıların gelecek dönemlere yönelik beklentilerini şekillendiriyor.