Borsa İstanbul'da yatırımcılar tarafından yoğun ilgiyle takip edilen yeni halka arzlar, Koton Mağazacılık Tekstil (KOTON) ve Lila Kağıt (LILAK), ilk işlem günlerinin ardından yaşadıkları değer kaybıyla dikkat çekiyor. Nisan ve Mayıs aylarında gerçekleştirilen halka arzlar, beklenen pozitif performansı sergileyemedi.

Efor Çay'ın İlk İşlem Günü Hayal Kırıklığı Yarattı Efor Çay'ın İlk İşlem Günü Hayal Kırıklığı Yarattı

KOTON ve LILAK'ta İlk Hafta Performansı
KOTON, 10 Mayıs'ta borsada işlem görmeye başladı ve ilk gününde %10 artarak 33,54 TL'ye yükseldi. Ancak, hafta sonu tatilinin ardından 13 Mayıs'ta yüzde 9,5'lik bir düşüşle 30,4 TL'ye geriledi. LILAK ise 9 Mayıs'ta 37,39 TL'den işlem görmeye başladı ve ilk gününde kısa süreli bir düşüş yaşasa da günü pozitif tamamladı, fakat 13 Mayıs'ta %10'luk bir düşüşle 35,8 TL'ye kadar düştü.

BIST 100 Endeksi ve Genel Piyasa Durumu
Genel olarak BIST 100 endeksi, geçtiğimiz hafta yeni rekor seviyeler görerek yatırımcıların risk iştahını artırdı. Ancak, 13 Mayıs itibarıyla endeks %0,3 düşüşle 10,178 puan seviyesinde işlem görüyordu. Bu durum, halka arz sonrası hisselerin beklenen performansı gösterememesine rağmen piyasanın genelinde bir güçlü görünümün sürdüğünü gösteriyor.

Yeni Halka Arzlar ve Beklentiler
Sermaye Piyasası Kurulu'ndan halka arz için onay alan Altınay Savunma Teknolojileri, Koç Metalurji ve Hareket Proje Taşımacılığı gibi şirketlerin yakın dönemdeki performansları merak konusu. Yatırımcılar, bu yeni girişlerin piyasadaki mevcut trendlere nasıl uyum sağlayacağını ve olası tavan hareketlerini dikkatle izliyor.