Borsa İstanbul'da geçtiğimiz hafta 11.000 puan seviyesini aşarak tarihi rekor kıran BIST 100 endeksi, bu hafta 10.800 puanın altında kalarak kazançlarını geri vermek zorunda kaldı. Yeni direnç olarak kabul edilen 10.700 seviyesinin altına sarkan endeks, dünkü kapanışını 10.677 puandan yaptı ve bugünün açılışını 10.688 puandan gerçekleştirdi. Yazım anında BIST 100 endeksi 10.674 puandan işlem görüyordu.

Halka arz hisselerinde volatilite devam ediyor

Ana endeks direnç noktalarına takılırken, halka arz hisselerinde hareketlilik dikkat çekiyor. Bugün işlem görmeye başlayan Özyaşar Tel ve Galvanizleme Sanayi A.Ş. (OZYSR), borsaya 28 TL'den halka arz edilerek tavandan giriş yaptı ve ilk gününde 30,80 TL'ye yükseldi. OZYSR tarafında olumlu gelişmeler yaşanırken, Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği A.Ş. (HRKET) için durum farklı oldu. 70 TL'den halka arz olan HRKET, geçen hafta Perşembe günü işlem görmeye başlayarak tavan serisini dört günle sınırladı ve bugün tabandan açılış yaparak 92,20 TL'ye geriledi.

Altınay Savunma Teknolojileri (ALTNY) tavan serisini bozdu

DCT TRADING Halka Arz Onayı Aldı! DCT TRADING Halka Arz Onayı Aldı!

Tavan serisiyle dikkat çeken Altınay Savunma Teknolojileri A.Ş. (ALTNY), 32 TL'den halka arz edilmişti ve tavan serisini dokuz güne çıkararak yatırımcılarına kazanç sağlamıştı. Ancak, hisseler bugün yükseliş hareketine ara vererek, yüksek hacimli işlemler nedeniyle devre kesici uygulamalarına maruz kaldı. TSİ 10.30 itibarıyla yüzde 3'e varan düşüşle 73,40 TL'den işlem gördü.