Seğmen Gıda Halka Arzında Büyük Hayal Kırıklığı! Seğmen Gıda Halka Arzında Büyük Hayal Kırıklığı!

Lila Kağıt ve Koton’daki olumsuz deneyimlerin ardından, yatırımcılar Altınay Savunma Teknolojileri A.Ş. (ALTNY) ve Koç Metalurji A.Ş. (KOCMT) hisselerinin işlem görmeye başlayacağı tarihi büyük bir merakla bekliyor. Bugün sabah saatlerinde Borsa İstanbul A.Ş. tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yapılan açıklama ile bu bekleyiş sona erdi.

Altınay Savunma Teknolojileri A.Ş. (ALTNY)

KAP üzerinden yapılan açıklamada, Altınay Savunma Teknolojileri A.Ş.’nin 58.823.530 TL nominal değerli paylarının halka arzının tamamlandığı belirtildi. Şirketin sermayesini temsil eden 235.294.118 TL nominal değerli payları, Kotasyon Yönergesi’nin 8’inci maddesi çerçevesinde kota alındı.

Borsa İstanbul tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Halka arz edilen 58.823.530 TL nominal değerli Şirket payları 16/05/2024 tarihinden itibaren Yıldız Pazar’da 32,00 TL baz fiyat, “ALTNY.E” kodu ve sürekli işlem yöntemiyle işlem görmeye başlayacaktır. İlgili sırada maksimum emir değeri 1.000.000 TL olarak belirlenmiştir.”

Koç Metalurji A.Ş. (KOCMT)

Borsa İstanbul’dan yapılan diğer açıklamada ise, Koç Metalurji A.Ş.’nin 125.000.000 TL nominal değerli paylarının halka arzının tamamlandığı belirtildi. Şirketin sermayesini temsil eden 455.000.000 TL nominal değerli payları için de aynı Kotasyon Yönergesi kapsamında kota alındığı bildirildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Halka arz edilen Şirket payları 17/05/2024 tarihinden itibaren Yıldız Pazar’da 20,50 TL/pay baz fiyat, “KOCMT.E” kodu ve sürekli işlem yöntemiyle işlem görmeye başlayacaktır. İlgili sırada maksimum emir değeri 1.000.000 TL olarak belirlenmiştir.”

Yatırımcılar Diken Üstünde

Geçmişte yaşanan Lila Kağıt (LILAK) ve Koton Mağazacılık Tekstil (KOTON) hisselerindeki olumsuz tecrübelerden sonra, yatırımcılar yeni halka arz edilen KOCMT ve ALTNY hisselerinin performansını merakla bekliyor. Borsanın yeni haftaya düşüşle başlaması, bu hisselerdeki belirsizliği ve yatırımcıların endişelerini artırıyor.

Yatırımcılar, özellikle LILAK ve KOTON hisselerindeki kötü performansın ardından, KOCMT ve ALTNY hisselerinin nasıl bir başlangıç yapacağını endişeli bir şekilde izliyor. Piyasalar, bu iki yeni hissenin nasıl bir seyir izleyeceğine dair büyük bir dikkatle bekliyor.