Türkiye'nin ilk endüstriyel kefir üreticisi Altınkılıç Gıda ve Süt Sanayi Ticaret A.Ş., halka arz sürecine giriyor. Deniz Yatırım liderliğinde 29-30 Mayıs 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek halka arzda, pay başına birim fiyat 22,98 TL olarak belirlendi. Halka arz süreci, "ALKLC" koduyla Borsa İstanbul’da talep toplama ve satış yöntemiyle gerçekleştirilecek.

Halka Arzın Detayları

Altınkılıç Gıda, halka arzda şirketin çıkarılmış sermayesini 78 milyon 115 bin TL’den 112 milyon TL’ye yükseltecek. Bu çerçevede, 33 milyon 885 bin TL nominal değerli paylar sermaye artırımı yoluyla halka arz edilecek. Eşit dağıtım yöntemi uygulanarak gerçekleştirilecek olan bu halka arzın toplam büyüklüğü 778,7 milyon TL olarak hedefleniyor. Halka açıklık oranı ise %30,25 olacak.

Kurumsal Yapıya Geçiş ve Büyüme Hedefi

Altınkılıç Gıda Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kemal Altınkılıç, halka arzın şirketin finansman ve rekabet gücünü artıracağını belirtti. "Bu halka arz, kapasitemizi ve teknolojimizi ileriye taşıyacak, sürdürülebilir büyüme hedeflerimize ulaşmamız için kaynak sağlayacak. Yolumuza daha kurumsal bir yapıyla devam edeceğiz" dedi.

Üretim Kapasitesi ve Tesisler

Altınkılıç Gıda'nın Çanakkale Ezine ve Balıkesir Gömeç'te iki üretim tesisi bulunuyor. Ezine tesisinde kefir, kefirli yoğurt ve çeşitli peynirler üretilirken, Gömeç tesisinde ise kaşar ve beyaz peynir üretimi yapılıyor. İki tesisin toplam günlük süt işleme kapasitesi 188,2 ton, yıllık kapasitesi ise 65 bin tonun üzerinde.

2023 Yılı Mali Sonuçları

2023 yılında Altınkılıç Gıda, 1,85 milyar TL’nin üzerinde satış hasılatı elde etti. Brüt kâr 510 milyon TL’yi, dönem kârı ise 55 milyon TL’yi aştı. Şirket, Çanakkale Ezine OSB ve Balıkesir Burhaniye OSB'de yeni fabrikalar inşa etmeyi ve üretim kapasitesini artırmayı planlıyor.

Yurtiçi ve Yurtdışı Pazarlama Ağı

Altınkılıç Gıda, ürünlerini 50 binden fazla noktada tüketiciye sunuyor. Ulusal ve yerel marketler, ev dışı tüketim kanalları ve özel şirketlerle çalışan şirket, Balkanlar, Orta Doğu ve Amerika kıtasına da ihracat yapıyor.

Yeni Yatırımlar

Altınkılıç Gıda, Çanakkale’de Ezine OSB’de 40 bin metrekare ve Balıkesir Burhaniye OSB’de 17 bin metrekarelik iki yeni fabrika inşa etmeyi planlıyor. Bu yatırımların toplam maliyeti 350 milyon TL olarak öngörülüyor.

Altınkılıç Hakkında

Süt ve süt ürünleri sektöründe faaliyet gösteren Altınkılıç, Türkiye’nin ilk endüstriyel kefir üreticisidir. Çanakkale Ezine ve Balıkesir Gömeç'te bulunan üretim tesislerinde peynir grubu, kefir, kefirli yoğurt ve krema üretimi yapmaktadır.

Yasal Uyarı

Borsa İstanbul'da Alves Kablo'nun Büyük Başarısı! Borsa İstanbul'da Alves Kablo'nun Büyük Başarısı!

Bu haber, bilgilendirme amaçlıdır ve halka arzın gerçekleşeceğine dair garanti anlamına gelmemektedir. Halka arz ile ilgili detaylı bilgi, SPK onaylı İzahname ve ekleri ile Tasarruf Sahiplerine Satış Duyurusu KAP, Altınkılıç Gıda ve Deniz Yatırım’ın internet sitelerinde yayımlanmıştır.