Özyaşar Tel ve Galvanizleme Sanayi A.Ş.'nin halka arz süreci resmen başladı. Geçtiğimiz hafta SPK'dan onay alan şirket, bugünden itibaren yatırımcıların taleplerini toplamaya başladı.

Talep Toplama Süreci ve Şartları

Özyaşar Tel ve Galvanizleme Sanayi A.Ş. (OZYSR) için talep toplama süreci Borsa İstanbul A.Ş. tarafından duyuruldu. Bu süreç iki gün sürecek ve hisse başına 28 TL'den gerçekleşecek. Şirketin, 26.000.000 TL nominal değerli paylarını arz edeceği bildirildi. Fazla talep gelmesi durumunda ise 5.200.000 TL nominal değerli ek paylar satışa sunulacak. Maksimum emir değeri ise 873.600.000 TL olarak belirlendi. Talep toplama işlemleri her gün 10:30-13:00 saatleri arasında yapılacak.

Yeni Halka Arz Edilen Hisseler Yatırımcıyı Üzdü! Yeni Halka Arz Edilen Hisseler Yatırımcıyı Üzdü!

Borsa İstanbul'un Açıklamaları

Borsa İstanbul, emirlerin dağıtımı ile ilgili olarak, "Dağıtıma konu hesap türleri üzerinden iletilen aynı MKK sicil numarasına sahip emirlerden sadece fiyat ve zaman önceliği kuralına göre ilk emir dağıtıma katılmaktadır." şeklinde açıklamada bulundu.

Özyaşar Tel ve Galvanizleme'nin Geçmişi ve Faaliyet Alanları

1973 yılında kurulan Özyaşar Tel ve Galvanizleme Sanayi A.Ş., sıcak daldırma galvanizli tel üretimi başta olmak üzere tel ve tel mamulleri alanında faaliyet gösteriyor. Şirket, enerji, altyapı, kablo, otomotiv, yapı, tarım, mobilya, ambalaj, beyaz eşya, çevre ve güvenlik sistemleri gibi çeşitli sektörlere hizmet veriyor. Son üç yılda şirketin geliri 185 milyon dolara ulaştı.