Özyaşar Tel ve Galvanizleme Sanayi AŞ, yüzde 25,19'u halka açılacak olan hisseleri için talep toplama sürecini başlatıyor. Halka arz fiyatı pay başına 28 lira olarak belirlenen şirketin talep toplama süreci 23-24 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek.

Halka Arz Detayları

Özyaşar Tel ve Galvanizleme'nin halka arzı "OZYSR.HE" kodu ile QNB Finans Yatırım Menkul Değerler AŞ aracılığıyla gerçekleştirilecek. Şirketin sermaye artışı kapsamında 18 milyon 200 bin lira nominal değerdeki payları ve ortak satışı kapsamında 7 milyon 800 bin lira nominal değerdeki payları satışa sunulacak. Böylece, şirketin yüzde 25,19'u halka açılmış olacak.

Ek satışın gerçekleşmesi durumunda, 5 milyon 200 bin lira nominal değerli payların da ortak satışına konu edilmesi planlanıyor. Bu durumda toplam 31 milyon 200 bin lira nominal değerli payların halka arz edilmesi ve halka açıklık oranının yüzde 30,23'e ulaşması hedefleniyor. Halka arz büyüklüğünün ise yaklaşık 873 milyon 600 bin liraya ulaşması bekleniyor.

Yeni Halka Arz Edilen Hisseler Yatırımcıyı Üzdü! Yeni Halka Arz Edilen Hisseler Yatırımcıyı Üzdü!

Şirketin Sektördeki Yeri ve Vizyonu

Özyaşar Tel ve Galvanizleme Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Derviş Ali Çokyaşar, 1973 yılında kurulan şirketin 51 yıllık sektör tecrübesine sahip olduğunu belirtti. Şirket, enerji, altyapı, geri dönüşüm, ambalaj, mobilya, otomotiv ve inşaat gibi büyük sektörlere üretim yapmaktadır.

Çokyaşar, şirketin yaklaşık 286 bin ton civarında üretim kapasitesine sahip olduğunu ve Arnavutluk, İstanbul Silivri, Düzce ve Adana'daki dört üretim tesisinin tedarik zinciri açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Şeffaflık, güven ve uyum prensiplerinin ortaklıkta en önemli unsurlar olduğunu belirtti.

Halka Arz Gelirlerinin Kullanımı

Çokyaşar, halka arz gelirlerinin yüzde 30'unun işletme sermayesinin güçlendirilmesi, yüzde 40'ının finansman maliyetlerinin düşürülmesi ve yüzde 30'unun ise yatırım, makine ve ekipman alımları için kullanılacağını açıkladı. Şirket, sektörün ihtiyaçlarına yönelik üretim yaparak büyümeyi hedefliyor.