Yeni Halka Arz Edilen Hisseler Yatırımcıyı Üzdü! Yeni Halka Arz Edilen Hisseler Yatırımcıyı Üzdü!

Özyaşar Tel ve Galvanizleme Sanayi A.Ş., 23-24 Mayıs 2024 tarihlerinde gerçekleşen talep toplama sürecini başarıyla tamamladı. Halka arza yatırımcılardan 1,5 milyar TL tutarında, 2,2 kat talep geldi. Halka arz büyüklüğü 873,6 milyon TL olarak gerçekleşti.

Başarılı Halka Arz ve Yatırımcı İlgisi

Türkiye'nin önemli sanayi ve ihracatçı firmalarından biri olan Özyaşar Tel, halka arz sürecinde yatırımcılardan büyük ilgi gördü. Pay başına 28 TL sabit fiyatla gerçekleştirilen halka arzda, yatırımcılardan gelen talep sonucunda toplam 1 milyon 564 bin 428 yatırımcıya dağıtım yapıldı. Şirketin halka açıklık oranı %30,23 olarak belirlendi.

Yönetim Kurulu Başkanı'ndan Teşekkür Mesajı

Özyaşar Tel Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çokyaşar, yatırımcılardan gelen yoğun talepten dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Çokyaşar, "Çelik tel üretimindeki 50 yılı aşkın deneyimimizle sektörün kilit bir oyuncusu olan Özyaşar Tel’in büyüme yolculuğunda önemli bir kilometre taşını daha başarıyla tamamladık. Şirketimiz için önemli bir dönüm noktası olarak gördüğümüz halka arzımızı yatırımcılarımızın yoğun ilgisi ile tamamlamaktan ötürü gurur duyuyoruz. Değerli yatırımcılarımızın Özyaşar Tel’in geleceğine yaptıkları bu yatırım sayesinde sektör öncülüğümüzü pekiştirecek ve sürdürülebilir başarılarımıza yenilerini ekleyeceğiz." dedi.

Özyaşar Tel'in Üretim Kapasitesi ve Global İhracatı

1973 yılında kurulan Özyaşar Tel ve Galvanizleme Sanayi A.Ş., Silivri, Düzce ve Adana’daki üretim tesislerinde ve iştirakinin Arnavutluk’taki fabrikasında çelik tel üretimi yapmaktadır. Yıllık 286 bin ton üretim kapasitesiyle 70 ülkeye ihracat gerçekleştiren firma, halka arz sürecinde yatırımcılardan büyük ilgi gördü. Özyaşar Tel’in halka arzı, QNB Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla borsada satış yöntemiyle gerçekleşti.