Altınkılıç Gıda ve Süt San. Tic. A.Ş., Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) halka arz onayını alarak büyüme ve genişleme hedeflerine bir adım daha yaklaştı. Sermaye artırımı yoluyla 33.885.000 lot hisse senedi yatırımcılara sunulacak. Bu halka arz, şirketin finansal yapısını güçlendirecek ve operasyonel verimliliğini artıracak.

Fon Kullanım Alanları

Halka arzdan elde edilecek fonların %80-85'i işletme sermayesi olarak kullanılacak. Geriye kalan %15-20'lik kısım ise planlanan yatırımlar, reklam ve pazarlama faaliyetlerine ayrılacak. Bu dağılım, şirketin pazardaki varlığını ve rekabet gücünü artırmayı amaçlıyor.

Halka Açıklık Oranı ve Büyüklüğü

Altınkılıç'ın halka açıklık oranı %30,25 olarak belirlenmiş olup, halka arz büyüklüğünün yaklaşık 778 milyon TL olması bekleniyor. Bu adım, şirketin finansal gücünü ve piyasa değerini artıracak.

Finansal Güvence ve Taahhütler

Halka arz gelirlerinin %20'si fiyat istikrarı amacıyla kullanılacak ve 30 gün boyunca korunacak. Şirket ve ortakları, 1 yıl boyunca hisse satmama taahhüdünde bulunarak yatırımcı güvenini sağlamlaştırmayı hedefliyor.

Altınkılıç'ın Tarihçesi ve Başarıları

1957 yılında Mehmet Altınkılıç tarafından İstanbul'da kurulan Altınkılıç Gıda, yıllar içinde büyüyerek Türkiye'nin önde gelen süt ürünleri üreticilerinden biri haline geldi. Ezine, Trakya ve Balıkesir yörelerinin seçkin beyaz peynirlerini üreten şirket, 1991 yılında Altınkılıç Gıda ve Süt San. Tic. A.Ş. adıyla kurumsallaştı.

Aramco Hisseleri Satışa Çıkıyor! Aramco Hisseleri Satışa Çıkıyor!

Altınkılıç, 1996 yılında Balıkesir Karaağaç bölgesinde Türkiye'nin en kaliteli eski kaşarını üretmek için yeni bir tesis kurdu. 2001 yılında ise, Ege Üniversitesi gibi önde gelen üniversitelerle iş birliği yaparak, besleyici ve sağlıklı süt ürünleri üretimine yöneldi. Bu çalışmaların bir ürünü olan Altınkılıç Kefir, sağlıklı yaşamı destekleyen bir ürün olarak raflarda yerini aldı.

Üç kuşaktır devam eden üretim geleneği ve geniş dağıtım ağı ile 50.000'den fazla satış noktasına hizmet veren Altınkılıç, yenilikçi ve kaliteli ürün anlayışı ile sektördeki başarısını sürdürüyor.