Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), haftalık bültende Sasa Polyester Sanayi A.Ş. (SASA) için tahsisli sermaye artırımı başvurusunun onaylandığını açıkladı. Bu onayla birlikte şirket, sermayesini tahsisli olarak artıracak ve sürecin detayları önümüzdeki günlerde netleşecek.

Europap Tezol Kağıt'a JCR Avrasya'dan AA Kredi Notu Europap Tezol Kağıt'a JCR Avrasya'dan AA Kredi Notu

Sermaye Artırımı ve Detayları

Sasa Polyester'in Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) daha önce yaptığı açıklamada, sermaye artırımının nakit olarak gerçekleştirileceği ve mevcut ortakların yeni pay alma haklarının tamamen kısıtlanacağı belirtildi. İhraç edilecek payların tamamı, şirketin hâkim ortağı olan Erdemoğlu Holding A.Ş.'ye tahsis edilecek.

  • Şirket: Sasa Polyester Sanayi A.Ş. (SASA)
  • Sermaye Artırımı: Tahsisli
  • Yeni Pay Alma Hakkı: Kısıtlı
  • Tahsis Edilecek Paylar: Erdemoğlu Holding A.Ş.
  • SPK Onay Tarihi: 17 Mayıs 2024

SPK Onayları ve Diğer Şirketler

SPK, aynı bültende Derlüks Yatırım Holding AŞ’nin tahsisli sermaye artırımı, Birko Birleşik Koyunlular Mensucat Ticaret ve Sanayi AŞ’nin bedelli sermaye artırımı, Zedur Enerji Elektrik Üretim AŞ ve Sanica Isı Sanayi AŞ’nin bedelsiz sermaye artırımlarına da onay verdi.

SASA Hisse Performansı

Nisan ortasından bu yana yükselişini sürdüren Sasa Polyester hisseleri, haftanın son işlem gününde %0,5’lik düşüşle 49 TL seviyesinde işlem görüyor. Bu süreçte, BIST 100 endeksi ise güne %1’in üzerinde artışla başladı ve 10.464 puan seviyesinde işlem görmeye devam ediyor.