Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) Mayıs ayında halka arzına onay verdiği üç şirketin hisseleri, yatırımcıların beklentilerini karşılamadı. Altınkılıç Gıda ve Süt Sanayi Ticaret A.Ş., Yiğit Akü Malzemeleri Nakliyat Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., ve Horoz Lojistik Kargo Hizmetleri ve Ticaret A.Ş. hisseleri, yatırımcıya hayal kırıklığı yaşattı.

Altınkılıç Gıda'nın Hisseleri Hızla Düştü

Altınkılıç Gıda ve Süt Sanayi Ticaret A.Ş.'nin (ALKLC) hisseleri 4 Haziran'da işlem görmeye başladı. İlk üç gün tavan yapan hisseler, dördüncü günde düşüşe geçti. 22,98 TL'den talep toplayan hisseler, 30,54 TL'ye kadar yükseldi. Ancak bugün açılışta yüzde 9,95 düşerek 27,50 TL'ye geriledi.

Yiğit Akü Hisseleri Değer Kaybetti

Yiğit Akü Malzemeleri Nakliyat Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. (YIGIT) hisseleri 6 Haziran'da işlem görmeye başladı. 34,68 TL'den halka arz olan hisseler, ilk işlem gününde 38,13 TL'ye kadar yükseldi. Ancak kapanışta 35,15 TL'ye gerileyen hisseler, ikinci işlem gününde yüzde 9,67 düşerek 31,78 TL'ye kadar indi.

Halka Arzlar Azaldı, Küçük Yatırımcılar Borsadan Çıkıyor! Halka Arzlar Azaldı, Küçük Yatırımcılar Borsadan Çıkıyor!

Horoz Lojistik'in İlk İşlem Günü Kırmızı

Horoz Lojistik Kargo Hizmetleri ve Ticaret A.Ş. (HOROZ) hisseleri bugün işlem görmeye başladı. 55 TL'den halka arz olan hisseler, açılışta yüzde 6'dan fazla düşerek 51,60 TL'ye geriledi. Kayıplarını bir miktar toparlayan HOROZ hisseleri, yazım sırasında 55,15 TL'ye kadar yükseldi.

Yatırımcı Beklentisi Karşılanamadı

Bu üç şirketin halka arzı, yatırımcılara büyük umutlar vermişti. Ancak hisselerin performansı, yatırımcıların beklentilerini karşılamadı ve yatırımcıları hayal kırıklığına uğrattı.