Yiğit Akü'nün halka arzı kapsamında talep toplama işlemi 29-31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. "YIGIT" kodu ile piyasaya sunulacak olan halka arz, enerji ve otomotiv sektörlerinde faaliyet gösteren ve 5 kıtada 100'den fazla ülkeye ihracat yapan şirketin büyüme hedefleri için önemli bir adım olarak görülüyor. Halka arz başvurusu onaylanan Yiğit Akü Malzemeleri Nakliyat Turizm İnşaat San. ve Tic. AŞ, 75 milyon payı piyasaya ihraç edecek ve ihraç edilen payların yüzde 79'u bireysel yatırımcılara eşit dağıtılacak.

Halka arz detayları ve şirketin hedefleri

Halka arz fiyatı 34,68 lira olarak belirlenen Yiğit Akü'nün toplam halka arz büyüklüğü 2,6 milyar lira olacak. Şirketin halka arz sonrasında halka açıklık oranının yüzde 24,96 olması bekleniyor. Yiğit Akü Genel Müdürü Taner Yiğit, halka arzın enerji sektöründeki fırsatları yakalamak için önemli bir adım olduğunu belirterek, özellikle lityum sektörüne yatırım yapmayı planladıklarını vurguladı. Dünya standartlarında lityum batarya hücresi üretebilecek bilgiye ve yeterliliğe sahip olduklarını söyledi.

Kurumsallaşma ve ihracat odaklı büyüme stratejisi

DCT TRADING Halka Arz Onayı Aldı! DCT TRADING Halka Arz Onayı Aldı!

Taner Yiğit, şirketin kurumsallaşma sürecine büyük önem verdiklerini belirtti. "Şeffaflığı ve hesap verilebilirliği ilke edindik. Halka arzın bu anlamda bize bir basamak daha atlatacağına inanıyoruz," dedi. Firmanın ürünlerini yurt içi ve yurt dışında tescilli beş markası olan Yiğit, Platin, Helden, MacPower ve Tunç markalarıyla sattığını ifade eden Yiğit, şirketin yıllık yaklaşık 7 milyon akü üretim kapasitesine sahip olduğunu ve son 7 yıldır Türkiye'de akü ihracatında birinci sırada yer aldığını belirtti.

Halka arz geliri ve yatırım planları

Yiğit Akü'nün halka arzından elde edilecek gelirin sadece yüzde 10'u mevcut borçların kapatılmasında kullanılacak. Gelirin yüzde 20'si üretim tesisi ve yeni ürün yatırımları, yüzde 40'ı lityum batarya yatırımları ve yüzde 30'u işletme sermayesi ihtiyacının karşılanması için kullanılacak. Taner Yiğit, "Enerji depolama sektöründe büyük bir potansiyele sahibiz ve en büyük yatırımı lityum tarafına yapacağız," diye ekledi. Ayrıca, elektrikli araç üreticilerine de akü tedarik ettiklerini ve bu alanda büyümeyi hedeflediklerini belirtti.

Çalışanlara ayrılan paylar ve şirketin vizyonu

Yiğit Akü, halka arz kapsamında çalışanlarına yüzde 1'lik pay ayırdı. Taner Yiğit, "Biz burada çalışanlarımız ile beraber büyüyoruz. Şirket kazanıyorsa, çalışanlarımız sayesindedir. Ufak da olsa onlara bir desteğimiz olsun istedik," dedi. Şirketin enerji depolama sistemlerinde ve elektrikli araç pazarında büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Yiğit, gelecekte bu alanlarda daha fazla yatırım yapmayı planladıklarını ifade etti.